Prin Bucureştiul meu

Corina Georgescu (Blog | Twitter | Facebook) a organizat anul acesta #prinbucureştiul meu împreună cu sprijinul nostru, al celor de la Paralela45, Hotel Răzvan, LaserMaxx şi cu apromixativ 40 de bloggeri. Ne-a plăcut aşa mult ideea încât nu am ezitat nicio secundă să ne implicăm alături de toată lumea pentru bunul mers al lucrurilor şi impresiile de după ne fac să ne gândim că evenimentul a fost un succes!

Dacă ar trebui să enunţăm pe scurt experienţa de sâmbătă, #prinbucureştiulmeu a fost „monumental”, pentru că neoclasic nu prea avea cum :)

Totul a început dimineaţa, la ora 8.00, cu o alarmă care a sunat brusc și a stricat liniştea dimineţii. Cum scopul era unul mai presus de o sâmbătă leneşă, ne-am trezit gata de plecare şi distracţie. #prinbucureştiulmeu a fost şi în 2011 un eveniment care a adunat laolaltă într-un tur de o zi bloggeri dornici să (re)descopere oraşul. Unii dintre ei, la a doua ediţie, alţii pentru prima dată, toți s-au strâns în Piaţa Victoriei, de unde am plecat împreună pe Calea Victoriei (şi la propriu, şi la figurat) spre Mitropolie, Centrul Vechi, Mogoşoaia, Muzeul Ţăranului Român şi mai apoi LaserMaxx.

Aşa am aflat că Piaţa Victoriei a avut ca model Place de l’Etoile (Paris) şi oraşul de pe Dâmboviţa îşi merită pe deplin renumele de Micul Paris, dobândit în perioada interbelică. De-aici pornesc arterele importante ale oraşului, precum Calea Victoriei, Bulevardul Lascăr Catargiu sau Iancu de Hunedoara, Aviatorilor sau Kiseleff.

Calea Victoriei reprezintă un amalgam de clădiri din epoci diferite, fiecare ascunzând un secret bine păstrat în zidurile care nu-şi spun aşa uşor povestea. Spre exemplu, Casa Vernescu i-a fost acoperiş marelui Lev Tolstoi în periplul său prin Bucureştiul de altădată.

Hanul lui Manuc ne-a primit cu porţile deschise, fermecându-ne cu aura lui pe care şi-a păstrat-o în ciuda trecerii anilor. Chiar dacă i-am luat puţin prin surprindere pe cei de-acolo, casino neaşteptându-se la un aflux atât de mare de clienţi într-o dimineaţă de sâmbătă, cert e că o cafea în cerdac îţi redă pofta de viaţă!

La Palatul Mogoşoaia am aflat cum a trăit Constantin Brâncoveanu şi cum moştenirea sa a ajuns azi muzeul pe care-l poate vizita oricine doreşte o lecţie de istorie şi arhitectură.

Dacă ar fi să aleg eu cel mai frumos loc din Bucureştiul nostru, aş spune că Muzeul Ţăranului Român m-a încântat. E aşa frumos să vezi un ghid pasionat de ceea ce prezintă şi care radiază de fericire când oamenii calcă pragul instituţiei, dornici să afle cât mai multe despre exponatele de acolo! În plus, expoziţia „Pe aripile timpului” nu trebuie ratată, fiindcă senzaţia e unică şi greu de descris în cuvinte!

La final, deşi istoviţi de o zi aşa plină, o bună parte din participanţi s-au înrolat în echipa Los Trolleros sau Gaben”s Warriors pentru 3 runde sănătoase de LaserMaxx. Cine ar fi crezut că după doar 15 minute de împuşcături cu laser vom obosi aşa tare? Oricât vi s-ar părea că e o joacă de copii, credeţi-mă, lasertag-ul cere condiţie fizică, nu glumă!

Închei acest articol cu speranţa că de azi înainte, vom redescoperi împreună Bucureştiul cu Groupon Blog, la cel mai bun preţ!


 1. Alex Mieluş
 2. Alina Constantinescu
 3. Ana Bulgar
 4. Anca Bundaru
 5. Andreea Burlacu
 6. Andrei Crivăţ
 7. Tudor (cemerita.ro)
 8. Eftimie
 9. Alex Ciucă (hoinaru.ro)
 10. Corina Maria Scheianu (korinams.ro)
 11. Roxana Farca (lumeamare.ro)
 12. Daniel Papa (papen.ro)
 13. Andreea Pietroşel (pietricel.ro)
 14. Cristina Chipurici (pyuric.ro)
 15. Raluca Popa (raluxa.ro)
 16. Miruna Siminel (siblondelegandesc.ro)
 17. Sorin Grumăzescu (soringrumazescu.ro)
 18. Valentin Bosioc (valentinbosioc.com)

to be continued…

Comentarii

 • De Valy
  pe 27 September 2011
  la 18:55

  .com :P

 • De hoinaru
  pe 27 September 2011
  la 19:09

  cine e hoinarui.ro?

 • De Gabi Udrescu
  pe 27 September 2011
  la 19:12

  Gata, am rezolvat problemele :) Scuze că v-am botezat!

Comentează

(va rămâne privată)

Lasă un comentariu